A „Győri agglomeráció közösségi közlekedésének fejlesztése” (NYDOP-3.2.1/B-2008-0010) című projektet kistérségünk 11 települése (Abda, Börcs, Dunaszeg, Győrladamér, Győrújbarát, Ikrény, Koroncó, Kunsziget, Nyúl, Rábapatona, Rétalap) közös összefogással valósítja meg. A projekt közvetett célja településeinken a tömegközlekedés minőségének javítása, ezáltal a személygépjármű forgalom okozta jelentős környezeti terhelés csökkentése. Közvetlen célja a közösségi közlekedés minőségi javítása az autóbuszmegállók és környezetük rendezésével.

A projekt során településeinken autóbuszmegállók, autóbusz-öblök, autóbusz-fordulók kerülnek felújításra, illetve új megállók épülnek. A fejlesztés eredményeként a települések arculata is pozitív irányba változik, a tervezők minden esetben a településképbe illeszkedő váróépületeket terveztek.

A megvalósuló projektet az Európai Unió és a Magyar Állam közel 230 millió forint vissza nem térítendő támogatással finanszírozza, az érintett települések önrészként további 30 millió forintot biztosítanak a munkálatokhoz.

A kivitelezési munkálatok a napokban megkezdődnek, a kivitelező Vértes Aszfalt Kft. igyekszik mindent megtenni azért, hogy az építkezések a lehető legkevésbé zavarják az utasokat, a közlekedőket és a környéken élőket. Amennyiben jelentős kellemetlenséget, problémát tapasztalnak a kivitelezés ideje alatt, kérjük, hogy hívják a munkálatokat végző Vértes Aszfalt Kft. illetékes építésvezetőjét a 06 30/247-0169-es telefonszámon. A munkálatok befejezésének várható ideje 2010 augusztusa.

Hírlevél letöltése .pdf formátumban

2010. május 7-én került megrendezésre a sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepélyes nyitórendezvény, itt került sor a kivitelezési szerződés aláírására is.


A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

2018. január 16. Kedd
Gusztáv

 
A Nap kel 07:32-kor,
nyugszik 16:29-kor.

Holnap
Antal, Antónia
napja lesz.