Lakossági riasztó eszközök (sziréna) próbája Rábapatona Község területén.

Tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy Rábapatona község területén 2023. március 13-án 8:45 és 9:00 óra között a lakossági riasztó, tájékoztató eszközök (szirénák) úgynevezett „morgató” próbáját tartja a Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltség, amelynek kellemetlenségeiért előre is kérik a lakosság megértését. Az ellenőrzés során a sziréna működtetésre kerül, mely rövid ideig tartó  hanghatással jár.

A település területén lévő lakossági riasztó, tájékoztató eszközök meghatározott hangjelzések leadására képesek, melyekkel szükség esetén figyelmeztethetik a lakosságot egy katasztrófára vagy veszélyhelyzetre.

A szirénák „morgató” – felfutó hangjelzés 6 másodpercen keresztüli – próbájának célja ellenőrizni az eszközök állapotát és megvizsgálni azok működőképességét.

A próba során kiadott jelzéseket kizárólag műszaki ellenőrzés céljából adják le és semmilyen veszély bekövetkeztét sem jelzik, a lakosság a részéről semmiféle teendő nem szükséges.

Kérném, hogy a szabadon tartott állatok riasztás idejére történő bezárásáról, esetleges felügyeletéről gondoskodni szíveskedjenek!

A szirénák üzempróbájának végrehajtása a lakosság védelmét és biztonságát szolgálja.

Tisztelettel:

Molnár-Nagy Béla
polgármester

Rábaközi hírek

A hírcsatorna nem található.
2023. szeptember 22. Péntek
Móric

 
A Nap kel 06:35-kor,
nyugszik 18:51-kor.

Holnap
Tekla, Lina
napja lesz.