Tisztelt rábapatonai Lakosság!

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem 220 gyermekbetegség tüneteit tartalmazó, ingyenes applikációt indított útjára a  a Richter Gedeon gyógyszergyártó cég támogatásával annak érdekében, hogy a családok algoritmikus háttérrel rendelkező, megbízható döntéstámogató eszközt kapjanak a kezükben. Az alkalmazás létrejötte mögött az a megfontolás áll, miszerint a megfelelő helyről szerzett információ életet ment. A gyakorlati cél továbbá, hogy a döntéstámogató rendszer enyhítse a a háziorvos és ügyeleti kapacitás terheit.

EZ AZ APPLIKÁCIÓ NEM HELYETTESÍTI AZ ORVOSI TALÁLKOZÁST, DE TÁMOGATJA A SZÜLŐ DÖNTÉSÉT, INFORMÁCIÓKAT AD A BETEGSÉGEKRŐL ÉS AZOK HELYES KEZELÉSÉRŐL. A dezinformáció vírusként terjed az online térben, ezért a magunk eszközével kell ez ellen harcolni, például az alkalmazással az értékteremtés és a lakosság edukációja érdekében

A projekt célja egy olyan megbízható döntéstámogató eszközt adni a magyar lakosság kezébe, melynek használata során a családok algoritmikus segítséget kapnak arra vonatkozóan, hogy eldönthessék, mit csináljanak a beteg gyermekkel - fejtette ki a projektvezető, aki ezt követően bemutatta az oldal használatát.

A fejlesztés saját honlappal is rendelkezik a  https://help.semmelweis.hu/ oldalon. Az algoritmus magától is ajánl tüneteket, amivel pontosítani lehet a keresés találatát. A mobiltelefonos alkalmazásboltokban is elérhető már a Semmelweis Help app. 

Használják amikor kell! 

Üdvözlettel

dr. Németh Balázs
jegyző s.k.

Rábaközi hírek

A hírcsatorna nem található.
2023. szeptember 24. Vasárnap
Gellért, Mercédesz

 
A Nap kel 06:38-kor,
nyugszik 18:47-kor.

Holnap
Eufrozina, Kende
napja lesz.