Tisztelt rábapatonai Lakosság!

A Központi Statisztikai Hivatal megkeresése alapján, ezúton szeretnénk felhívni szíves figyelmüket a 2016. évi mikrocenzusra, népesség-összeírásra.

Az adatfelvétel célja, hogy a KSH megismerje Magyarország lakosságának életkörülményeit és a főbb jellemzők változásait a 2011. évi népszámlálás óta. Az eredmények alapján megalapozottabban lehet különféle fejlesztéseket tervezni és azok hatásait mérni.

Az adatfelvételre 2016. október 1-je és november 8-a között kerül sor. A minta a lakosok 10%-ára terjed ki, így a legfontosabb adatokat nemcsak országosan és megyénként, hanem járásonként is be tudja majd mutatni a Központi Statisztikai Hivatal. A kiválasztott települések listájában szerepel Rábapatona is. A mintába került háztartásokban élők számára a válaszadás kötelező. 

2016. október 1. és 9. között a kijelölt személyeknek lehetőségük lesz arra, hogy a kérdőíveket interneten keresztül önállóan töltsék ki. Amennyiben az önkéntes lehetőséggel nem élnek, akkor 2016. október 10. és november 8. között számlálóbiztos keresi fel a háztartást, hogy felvegye az adatokat. A mikrocenzus kérdőívei mellett a számlálóbiztosok kiegészítő felvételek keretében további fontos témákban is kérdezni fogják a lakosságot, ezekre a kérdésekre a válaszadás önkéntes.

Kérem segítsék a népszámláló biztos munkáját a közreműködésükkel!

A mikrocenzussal kapcsolatban részletes információk találhatók a Központi Statisztikai Hivatal honlapján, http://www.ksh.hu/mikrocenzus2016/ cím alatt. A népesség-összeírást érintő kérdésekben a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai rendelkezésre állnak.

Tisztelettel:

dr. Németh Balázs jegyző s.k.